%0 Journal Article %T ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی شهرستان شوش برای شرب %J اکوهیدرولوژی %I دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران %Z 2423-6098 %A سلطانی, عادل %A سلطانی, میلاد %A سلیمانی, کریم %D 2018 %\ 12/22/2018 %V 5 %N 4 %P 1135-1146 %! ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی شهرستان شوش برای شرب %K آب زیرزمینی %K زمین‌آمار %K سامانۀ اطلاعات جغرافیایی %K شوش %K معکوس فاصلۀ وزنی %R 10.22059/ije.2018.257339.873 %X کیفیت آب یکی از عوامل مهمی است که باید هنگام ارزیابی توسعۀ مناسب یک منطقه، بررسی شود. آب‌های زیرزمینی در جایگاه کنونی شهرستان شوش و نیز در تداوم بقای این شهرستان در آینده کارکرد مهمی دارند. با توجه به اینکه تا کنون به پهنه‌بندی کیفیت منابع زیرزمینی آب شهرستان شوش پرداخته نشده است، در مطالعۀ حاضر به ارزیابی کیفی منابع آب زیرزمینی این شهرستان پرداخته شد. در مطالعۀ حاضر پارامترهای سدیم، کلراید، سولفات، کل جامدات محلول، اسیدیته، منیزیم و کلسیم به عنوان پارامترهای شاخص کیفیت منابع مندرج در کتاب رهنمودهای سازمان بهداشت جهانی بررسی شدند. به این منظور، پس از نرمال‌کردن داده‌های استفاده‌شده و رسم واریوگرام مربوط به داده‌ها، با استفاده از دو روش کریجینگ و معکوس فاصلۀ وزنی (IDW) نقشۀ تغییرات مکانی این پارامترها تهیه شد و نتایج دو روش با هم مقایسه شدند. نتایج نشان داد در همۀ پارامترها صحت روش کریجینگ در برآورد مقادیر بیشتر است. پس از تهیۀ نقشۀ تغییرات مکانی این پارامترها، نقشه‌ها با هم تلفیق شدند و نقشۀ کیفیت آب زیرزمینی براساس استاندارهای کیفیت آب آشامیدنی تهیه شد. نتایج نشان داد 67/23 درصد از آب‌های زیرزمینی منطقۀ مطالعه‌شده در حد مطلوب و 29/15 درصد دارای کیفیت حد مجاز برای آشامیدن است. %U https://ije.ut.ac.ir/article_68437_de4dec372a8ac163c4d750c70c2b5c2f.pdf